“The Core of Culture is the Intent to Give”

Annika BergenheimLeave a Comment

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 05/12/2023
18:00 - 20:30

Kategorier

Välkomna till SoL Swedens medlemsmöte den 5 december kl 18:00 – 20:30

Kvällens tema är “The Core of Culture is the Intent to Give”.
Inspiratör denna gång är Stefan Lidbrink, organisations- och ledarutvecklare.

Stefan har sedan ett antal år jobbat med ett Sydafrikanskt bolag som utarbetat ett förhållningssätt som kan appliceras såväl inom ledarskapsområdet som teamutveckling och personlig utveckling. Det utvecklades inom ett forskningsprojekt på Sydafrikansk gruvindustrin Fokus var varför vissa gruvschakt visade mycket bättre resultat än andra trots att det yttre förutsättningarna verkade lika. Forskningsprojektet lade grunden för det som blev ledarskapsmodellen Care & Growth och som har basen i ”Intent to Give”, => din intention att ge, att bidra i varje situation du går in i. Det ger en stor påverkan för dig och din omgivning oavsett om du är i ledande ställning eller om det handlar om förhållandet med dina kollegor eller bara hur du agerar som person i allmänhet.
(Fullständig presentation av Stefan och dagens tema se nedan).

Som vanligt bygger våra möten på samtal och reflexion.

Tid: Varmt välkomna från kl 17:30 för fika och mingel!
Mötet startar kl 18:00.
Lokal: Ekskäret Klustret, Odengatan 81, Stockholm

Anmälan: För vår planering vill vi ha din anmälan senast den 4 december till info@solsweden.org.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __

Presentation Stefan Lidbrink:
”The Core of Culture is the Intent to Give
–  Care & Growth leadership or Why self-interest is not in your interest”

Jag har sedan ett antal år jobbat med ett Sydafrikanskt bolag som utarbetat ett förhållningssätt som kan appliceras såväl inom ledarskapsområdet som teamutveckling och personlig utveckling. Det utvecklades inom ett forskningsprojekt på Sydafrikansk gruvindustrin under andra halvan av 1980-talet. Fokus var varför vissa gruvschakt visade mycket bättre resultat än andra trots att det yttre förutsättningarna verkade lika. Forskningsprojektet lade grunden för det som blev ledarskapsmodellen Care & Growth och som har basen i ”Intent to Give”, din intention att ge, att bidra i varje situation du går in i. Det ger en stor påverkan för dig och din omgivning oavsett om du är i ledande ställning eller om det handlar om förhållandet med dina kollegor eller bara hur du agerar som person i allmänhet.

Din intention lyser igenom i ditt handlande och om du vill dina medarbetare väl (Care) på riktigt och har en önskan att de skall utvecklas (Growth) så får du medarbetare som vill ha dig som chef. De väljer att du skall vara den som leder. Tillit är ju en självklar del och den psykologiska tryggheten ligger ju som en grundbult. Detta insåg Etsko Schuitema som ligger bakom det hela 25 år innan Googles Aristoteles projekt. Det handlar ju inte bara om att vara snäll utan att uppträda korrekt utifrån helhetens och personen bästa. Generositet och mod är viktiga beteenden i detta. Resultatet blir högre produktivitet, mer innovation och en mer hållbar organisation.

Vill ni läsa på mer så finns information på vår hemsida: https://www.schuitemagroup.com/

Stefan Lidbrink

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *