Medlemsmöte SoL Sweden på temat Tillit

Annika BergenheimLeave a Comment

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 24/10/2019
17:30 - 21:00

Plats
AMF Klara Södra kyrkogata 18, 113 88 Stockholm

Kategorier

Auktoritära och Korrupta system – AI och humanism – Andlig intelligens.

Våra medlemmar Ulric Rudebeck, Svante Björklund och Truls Ljungström tar oss vidare i det uppskattade samtal vi påbörjade i april kring ledarskap och dess systempåverkan. Denna gång med focus på Tillit, som är ett centralt begrepp i allt lärande och allt organisationsarbete.

Visualiserad dialog

De vill få oss att se på tillit och arbeta med det på ett lite annorlunda sätt. Våga utmana och våga tänka utanför boxen. Vi ser det i ett både historiskt och annorlunda perspektiv.
Det blir en visualiserad dialog där du som kommer spelar en central roll i processen. Leder arbetsmötet interaktivt gör Truls, Svante och Ulric. De kommer lägga tre olika perspektiv under mötet:

• Auktoritära och Korrupta system (Truls)

Vi behöver strukturer och system för att fungera i sociala sammanhang. Men vi är också fångade i form och andras ”bestämmelser” om hur vi skall fungera. Ett gyllene tillfälle för den som har makt att utnyttja för egna fördelar. Hur kan vi tänka handla och känna i en värld som blir allt mer komplex och svår överskådlig och där det ”onda” har stora ytor att arbeta på? Tillit finns det, kan det finnas i ett sådant landskap?

• AI och humanism (Svante)

AI världens frälsning eller en domedag. Hypoteserna är många och faktiskt delar av detta är redan här. Humanism i dess goda form med människan i centrum inte bara som produktionsenhet men som just människa med en etisk hållning och med en känslig respekt, går det? Finns det utrymme för det? Vi rör oss på skalan mellan ytterligheterna och undersöker både i personliga och organisatoriska ställningstagande. Vilken form av tillit är en förutsättning för att röra sig i detta landskap?

• Andlig intelligens. (Ulric)

Ännu en intelligens att hålla reda på eller bara ett nytt försumbart inneord? Enligt några det kanske viktigaste ordet för att ”rädda” mänskligheten. Ett sätt att ta det språng i kollektivt medvetande? För andra bara något som kommer fladdra förbi utan spår i historien? Eller kanske bara ännu en ”religiös manipulation”? Vi prövar att själva närma oss vad det kan vara. Vågar jag överlämna mig till ”moder jord och det högsta” och låta det påverka mig mitt dagliga handlande eller är det t o m så att människan kan göra anspråk på den ”gudomliga stolen”? Vilken tillit behövs i ett andligt organisatoriskt perspektiv för att röra sig i detta landskap?

Du är den viktigaste ingrediensen

Som vanligt lovar de att inte hålla sig till manus särskilt hårt. Ulric kommer som vanligt inte kunna hålla sig från att rita på väggarna. Truls kommer förstås att dra filosofiska linjer långt bortom Aristoteles. Svante kan förstås inte hålla sig från systemiska djupdykningar. Det blir med andra ord som vanligt när de tre agerar. Och förstås du är den viktigaste ingrediensen, så kom, gärna med en vän, och gör kvällen till en oförglömlig upplevelse.

Adress:

AMF, Klara Södra kyrkogata 18, Stockholm

Anmälan

Anmälan: info@solsweden.org senast 22/10
Du kan även delta via Zoom. Meddela det i anmälan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *